България изравни 1:1 победи на Дания в сблъсък от предварителната група на неофициалното световно първенство по тенис за смесени отбори – Хопмън къп в Пърт (Австрл).

След като рано тази сутрин Цвети Пиронкова изпусна световната номер 1 Каролине Возняцки, преди минути Григор Димитров не прости на Фредерик Нилсен и след 7/6, 6/2  успя да възстанови статуквото.

Двубоят започна равностойно, като постепенно българинът сякаш успяваше да наложи своето темпо на игра, но за съжаление във възловите моменти датчанинът бе безгрешен и така не допусна пробив в подаването си, което логично доведе развръзката на сето до тайбрек.

В него вече Димитров успя да вземе своето, поведе набързо с 3:0, като до края не допусна 236-ия в света Нилсен да заличи преднината му и след 7:5 точки бе сложен край на този толкова важен за нас първи сет.

Така стеклите се събития внесоха нужното спокойствие в действията на Григор и във втората част той бе пълновластен господар на корта.

След девет пропилени възможности Гришо най-накрая успя да стигне до пробив още в първото подаване на своя опонент, а след това буквално прегази датчанина и така си осигури комфортния аванс от 4/0.

В тези минути Нилсен заигра на ръба на риска, с чести излизания на мрежата, което му позволи да спечели гейма на честта, но след това наказателната акция на Димитров продължи и след два спечелени сервис гейма той сложи точка на спора.

Така крайният изход от сблъсъка между България и Дания ще се реши в мача на двойки, който започва след минути, а при евентуален успех за нашите, те запазват всички шансове да се борят за едно от първите две места в групата и съответно класиране на полуфиналите.

Статистиката от двубоя:

Димитров

Нилсен

62

1-ви сервис %

64

84

2-ри сервис %

95

10

Асове

0

4

Двойни грешки

2

 2/13

Възможности за пробив

 0/3

Времетраене: 1.43 ч.