Бившата номер 1 Серена Уилямс продължава победния си ход в тазгодишното издание на престижния международен тенис турнир от категорията “Премиер” в Бризбейн с общ награден фонд 655 000 долара.

В среща от втория кръг на надпреварата американката, която е поставена под номер 4 в основната схема, успя да отстрани с 2:0 сета младата сръбска надежда Бояна Йовановски, в отделните части 6/2, 6/4.

Серена започна вихрено двубоя и в първия сет спечели на три пъти подаването на своята опонентка, което се оказа повече от достатъчно за успеха й с 6/2.

Във втората част носителката на 13 титли от Големия шлем отново поведе с пробив и реши да поспести малко от физическите си усилия, а при едно от разиграванията дори стъпи накриво и получи леко навехване на крака. Това позволи на сръбкинята да заиграе по-освободено и дори да заличи изоставането си.

В десетия гейм обаче американката отново увеличи оборотите, прецизира ретурите си и след нов пробив затвори мача, като на четвъртфиналите ще се изправи срещу словачката Даниела Хантухова.

Статистиката от двубоя:

 

Уилямс

 

Йовановски

51

1-ви сервис %

59

6

Асове

3

3

Двойни грешки

7

 6/7

Възможности за пробив

 3/5

 67/118

Общо спечелени точки

 51/118

 

Времетраене: 1.27 ч.