Шампионката от Откритото първенство на Австралия Ким Клайстерс продължава победния си ход в тазгодишното издание на международния тенис турнир от категорията “Премиер” в Бризбейн с общ награден фонд 650 000 долара.

В най-интересната среща от днешната програма на надпреварата белгийката успя да се наложи с 2:1 сета над бившата номер 1 Ана Иванович, в отделните части 6/1, 1/6, 6/3.

Двубоят предложи серия от обрати, като началото бе изцяло за Клайстерс, която пое инициативата от първата минута и след безупречна игра от основната линия набързо затвори сета след впечатляващото 6/1.

Във втората част обаче ситуацията се измени на 180 градуса, като тази, която властваше на корта, бе именно чаровната сръбкиня и след ново 6/1, но този път в нейна полза, паритетът бе възстановен.

На старта на заключителния трети сет Иванович продължи да държи инициативата и поведе дори с 3/0, но точно в този момент Ким сякаш излезе от летаргията, в която бе изпаднала и след серия от шест поредни гейма стигна до крайния успех.

Така в сблъсъка за попадане във финалната четворка Ким Клайстерс ще се изправи срещу победителката от двойката Стоусър-Бенешова, които играят утре.

Резултати:

II кръг:
 /жени/
Даниела Хантухова 4 6 6
Ваня Кинг 6 2 3
I кръг:
 /мъже/
Томи Хаас 6 7
Маринко Матошевич 3 5
Игор Андреев 7 6
Адриан Манарино 6 2
Филип Печшнер 6 7
Юрген Мелцер 1 5