Новият възпитаник на легендата Иван Лендъл – Анди Мъри – започна с трудна победа участието си на международния тенис турнир на твърда настилка в Бризбейн (Австрл) с общ награден фонд 434 250 долара.

В среща от втория кръг на надпреварата британецът, който е поставен под номер 1 в основната схема, успя да отстрани трудно представителя на Казахстан Михаил Кукушкин с 2:1 сета, в отделните части 5/7, 6/3, 6/2.

Срещата започна кошмарно за Мъри, на когото новогодишните празници май бяха дошли в малко повече, след като в началните минути бракът изобилстваше в играта му и той на няколко пъти в типичния си стил остро изрази недоволството си.

След като загуби първите си две подавания световният номер 4 изоставаше с 1/5 в откриващия сет, но все пак успя да постави под напрежение Кукушкин и дори да изравни за 5/5.

Вместо да се възползва от набраната инерция Мъри допусна нов пробив в единадесетия гейм, а след това пропусна и брекпойнт, преди казахстанецът да затвори първата част в своя полза.

В втория и третия сет нещата коренно се промениха и “шотландския боец” показа значително по-добра продукция, успя да стигне до пълен обрат и така да се класира за осминафиналите, където ще се изправи срещу Жил Мюлер (Люкс).

Ето и статистиката от двубоя:

Мъри

Кукушкин

62

1-ви сервис %

53

10

Асове

4

0

Двойни грешки

3

 5/9

Възможности за пробив

 3/7

 91/169

Общо спечелени точки

 78/169

Времетраене: 2.10 ч.