Роджър Федерер и Рафаел Надал ще изиграят днес първите си официални сблъсъци за новия сезон, като и двамата участват на международния тенис турнир на твърда настилка в Доха с общ награден фонд 1 024 000 долара.

В среща от втория кръг на надпреварата, която се очаква да започне около 16.00 часа българско време, световният номер 2 Рафаел Надал се изправя срещу Филип Колшрайбер, като балансът от досега изиграните мачове помежду им е 7:0 в полза на испанеца.

Веднага след приключването на този сблъсък започва и двубоят на Маестрото от Базел срещу Николай Давиденко, като тук съотношението на победите е 15:2 в полза на швейцареца, а за радост на приятелите на тениса и двата мача могат да се наблюдават на живо по Евроспорт.

Междувременно на силния международен тенис турнир в Бризбейн (Австрл) поставената под номер 2 в основната схема Андреа Петкович постепенно намира ритъма си на игра и вече е сред най-добрите осем, отстранявайки Барбора Захлалова с 2:0 сета.

Своето място на четвъртфиналите си осигури и бившата шампионка от Ролан Гарос Франческа Скиавоне, която без усилия преодоля съпротивата на Галина Воскобоева за час и половина игра.

Резултати:

II кръг:
/жени/
Андреа Петкович 7 6
Барбора Захлалова 6 0
Франческа Скиавоне 6 6
Галина Воскобоева 4 4
I кръг:
/мъже/
Радек Щепанек 6 3 6
Матю Ебдън 4 6 3
Ярко Ниеминен 7 6
Джеси Ливайн 6 2
Кей Нишикори 3 6 6
Седрик-Марсел Стебе 6 1 4