Бившата номер 1 в световната ранглиста Серена Уилямс записа очаквана победа на старта на кампанията си в тазгодишното издание на силния международен тенис турнир на твърда настилка в Бризбейн (Австрл) с общ награден фонд 650 000 долара.

В среща от първия кръг на надпреварата, играна рано тази сутрин, американката отстрани с 2:0 сета представителката на Южна Африка Шанел Шийпърс, в отделните части 6/2, 6/3.

Двубоят премина почти в тренировъчно темпо за носителката на 13 титли от Големия шлем, която спечели три от четирите подавания на своята опонентка в първата част и с лекота стигна до необходимото й 6/2.

Във втория сет Серена понамали темпото, но не изпусна контрола върху случващото се на корта и след 69 минути игра стигна до крайния успех, който във втория кръг ще я изправи срещу младата сръбска надежда Бояна Йовановски.

Напред в надпреварата продължава и друга бивша водачка в световния тенис – Ана Иванович, която не остави никакви шансове на австрийката Тамира Пашек и следващата фаза от надпреварата ще срещне една от фаворитките за титлата – Ким Клайстерс.

Резултатите до момента:

Бризбейн
 /I кръг/:
Галина Воскобоева 6 6
Вера Душевина 0 0
Барбора Захлалова 6 4 6
Оливиа Роговска 2 6 4
Ваня Кинг 6 6
Мелинда Шинк 3 4
Ана Иванович 6 6
Тамира Пашек 3 3