Фрайбург уволни треньора Маркус Зорг. Той не можа да се справи с отбора, оставяше Гара Дембеле на пейката и накрая се провали.

Треньорът пое тима през лятото, когато Робин Дут напусна по посока Байер Леверкузен. Фрайбург обаче се представи слабо в Бундеслигата и зимува в момента на последното място в класирането.

Зорг, който до лятото тренираше втория отбор на Фрайбург, опита да спаси работата си като си измие ръцете в футболистите. Преди няколко дни той засили петима за освобождаване от клуба, в това число и капитана Бутчер.

Според списание Кикер Зорг е загубил доверието на играчите, които се съмняват, че той ще се справи с трудната ситуация. Затова и ръководството сега действа превантивно.

Фрайбруг започва подготовка на 2 януари, когато отборът отива в испанската Андалусия. Първият мач е на 21 януари като домакин на съседа в класирането Аугсбург.

Във Фрайбург са готови и с новия си треньор - Кристиян Щрайх, който е кадър на клуба, а от лятото помощник на Зорг.

"Ние сме известни като клуб, който гледа да не уволнява треньори бързо. Но сега трябва да дадем импулс на отбора. Щрайх познава играчите, затова решихме да заложим на вътрешно решение", коментира пред Билд спортният директор Дирк Дуфнер.