От днес до 31 декември в столицата на Обединените арабски емирства – Абу Даби ще се проведе поредното издание на престижния демонстративен тенис турнир “Mubadala World Tennis Championship”, с който на практика се открива новия сезон - 2012.

Шестима от най-елитните професионалисти ще участват в надпреварата, като Роджър Федерер и Рафаел Надал ще се включват директно в полуфиналната фаза на турнира.

Първи на ултра модерния централен корт в “Зайед Спорт Сити” ще излязат световният номер 5 Давид Ферер и направилият великолепен финален спринт на изминаващата 2011-година – Жо-Вилфред Цонга.

До момента двамата са се срещали само на два пъти в официални двубои от календара на АТР, като са си разменили по един успех. Победителят от този двубой ще се изправи във финалната четворка срещу световния номер 2 Рафаел Надал.

В ранния следобед днес приятелите на аристократичната игра ще могат да видят в действие и световния номер 1 Новак Джокович, който ще открие кампанията си с мач срещу Гаел Монфис.

Сърбинът се е изправял 8 пъти срещу предстоящия си съперник, като до момента няма загуба, а последният му успех бе миналата година на Мастърса в Синсинати. На полуфиналите победителят от този двубой ще срещне Роджър Федерер.

Ето и цялата програма на турнира:
(приблизителния начален час на двубоите е в българско време)

  четвъртък
не преди Давид Ферер
13.00 ч. Жо-Вилфред Цонга
   
не преди Новак Джокович
15.00 ч. Гаел Монфис
   
  полуфинали /петък
не преди Роджър Федерер
13.00 ч. Джокович/Монфис
   
не преди Рафаел Надал
15.00 ч. Ферер/Цонга
   
  събота
13.00 ч. мач за 3-4 място
15.00 ч. финал