Четвъртодивизионният Холщайн Кийл отстрани сензационно участника в Бундеслигата Майнц и се класира за четвъртфинала в турнира за Купата на Германия. Жребият за следващия кръг бе теглен след мачовете.

И той отреди: шампионът Борусия Дортмунд ще гостува в северногерманския морски град. Треньорът Торстен Готцейт даде на живо интервю за държавната телевизия ARD.

В това време играчите му празнуваха още победата. И докато треньорът започваше да говори, съвсем ясно се чу един рефрен.

„Дортмунд, Дортмунд – кучи синове”, в изпълнение на футболистите на Холщайн.

Треньорът и водещият опитаха да подминат ситуацията с общ разговор. После камерите показаха обърканата физиономия на капитана, който беше разбрал, че ругатните по адрес на Борусия Дортмунд са излъчени на живо в национален ефир.

Мачовете за Купата на Германия обещават да са много интересни. Байерн Мюнхен гостува на Щутгарт. Двата отбора играха в този турнир и миналия сезон, баварците биха с 6:3 като гост.

Борусия Мьонхенгладбах, които разбиха и отстраниха носителя на трофея Шалке, ще гостуват на Херта в Берлин. Хофенхайм приема Гройтер Фюрт в последния мач. Срещите са на 8 февруари 2012 година.