Капитанът на Болоня Марко Ди Вайо се изказа ласкаво за Рома, след като вчера "джалоросите" победиха с 2:0 като гости "рособлу" в отложения първи кръг от Серия А.

Ди Вайо, който е роден в Рим, но е юноша на Лацио, не успя да помогне на своя тим срещу "вълците". С голове на Родриго Тадеи и Пабло Освалдо през първата част Рома постигна успех, който обаче можеше да бъде и много по-изразителен с оглед на показаното от момчетата на Луис Енрике.

"Рома започна мача много добре и ние знаехме, че ще си имаме неприятности. Особено през първото полувреме изпитвахме сериозни трудности, но след почивката се посъвзехме. В момента Рома е отборът в най-добра форма Италия", каза Ди Вайо, цитиран от електронното издание Football-Italia.net.

Победата за римляните е тяхна втора поредна в Серия А, а вече в три поредни срещи те нямат загуба и играят много стойностен футбол. Това е доста приятна новина за привържениците на "джалоросите", след като дълго време тимът се представяше колебливо.

"Вълците" завършиха годината на седмо място във временното класиране, на десет точки зад Милан и Ювентус и на осем зад третия, Удинезе. Ако обаче и след Нова година продължи с добрите си резултати, съставът от Рим може бързо да се озове на някое от първите три места, даващи право на участие в Шампионската лига.