Довечера Байерн ще изиграе последния си мач за календарната година. Осминафиналът за Купата на Германия срещу Бохум като гост трябва да бъде спечелен задължително.

„Никакво отпускане до срещата в Бохум. Ние трябва да съберем още веднъж всичките си сили за подобаващо представяне”, постанови треньорът Юп Хайнкес.

Той ще може да разчита почти на всичките си играчи. Бастиян Швайнщайгер все още се възстановява от контузията си и няма да играе.

Под въпрос е Томас Мюлер. Той има травма от победата над Кьолн преди дни и ще се решава в последния момент дали си струва да вземе участие в този мач. Вместо него може да започне Олич.

„Надявам се всички играчи да са мотивирани. Спечелването на Купата на Германия е наша голяма цел”, каза още треньорът преди срещата срещу втородивизионния противник.

Междувременно младият футболист на баварците Давид Алаба беше избран за футболист номер едно на Австрия за годината. С неговите 19 години той е най-младия призьор в тази класация и първия австрийски футболист от 1997 година насам, който взима приза, играейки в чужбина.