Бохум – Байерн, двубой от осминафиналите в турнира за Купата на Германия, Ревирпауър Щадион, 20:00 часа българско време.

Байерн е абсолютен фаворит в мача, всичко друго освен победа за баварците ще бъде сензацията на полусезона в Германия.

Вероятни състави:

Байерн: Нойер, Рафиня, ван Буйтен, Бадщубер, Лам, Тимошчук, Кроос, Робен, Мюлер, Рибери, Гомес

Бохум: Луте, Коплен, Малтриц,Акистапаче, Тоски, Крамер, Фредерико, Дабровски, Инуй, Чонг Тезе, Айдън

Прогноза на Gol.bg:

Това е последният мач на Байерн за годината. Класирането напред в турнира за Купата на Германия е задължително и най-вероятно ще се случи.

Така баварците ще зимуват като есенен шампион в Бундеслигата, очакват уверено пролетната кампания в Шампионската лига след като спечелиха групата си убедително.

Треньорът Юп Хайнкес ще може да разчита почти на всичките си играчи. Бастиян Швайнщайгер все още се възстановява от контузията си и няма да играе.

Под въпрос е Томас Мюлер. Той има травма от победата над Кьолн преди дни и ще се решава в последния момент дали си струва да вземе участие в този мач. Вместо него може да започне Олич.

Бохум завърши добре сезона във Втора Бундеслига след като взе седем точки в последните три мача и ще зимува на деветата позиция. Отборът имаше амбиции за повече през лятото, но започна слабо и сега няма големи изгледи за пролетна промоция в елита.

Преди две години през декември Байерн разби същия противник, тогава в Бундеслигата, с 5:1. Това се случи в Мюнхен, сега срещата е в Бохум. Прогнозата ни е, че резултатът накрая няма да е много различен.

Резултат: Бохум – Байерн 1:4