Мениджърът на Ювентус Антонио Конте беше в шеговито настроение след успеха с 2:0 над Новара в 16-тия кръг на Серия А, но въпреки това изрази и недоволството си от някои аспекти от играта на "бианконерите".

Макар че доминираха от самото начало на срещата до самия й край, футболистите на "Старата госпожа" направиха твърде много пропуски, които можеха да им струват скъпо.

"Ситуацията не е добра за кръвното ми налягане. Определено рискувахме да ни отбележат гол, но пък не можем просто да си стоим отзад и да браним преднината си. Предпочитам да печеля по-малко, но винаги да играя добър футбол", аргументира се Конте, цитиран от сайта Football-Italia.net.

До момента нападателният стил на Ювентус обаче не е довел до някакви кой знае какви проблеми за отбора от Торино. "Бианконерите" все още нямат загуба в Серия А и оглавяват временното класиране. Днешната среща пък ще се запомни и с първия гол за сезона, а и за годината, вкаран от Фабио Куалярела.

"Винаги съм смятал Фабио за голям играч. Не давам подаръци на никого и винаги пускам най-добрите 11 с оглед на дадените обстоятелства", заяви Конте, който наскоро подхвърли на Куалярела пакет с панделка в анимирания поздрав на Ювентус за Коледа и Нова година.

Наставникът на "Старата госпожа" не пропусна да коментира и спекулациите относно бъдещето на Мартин Касерес. Говори се, че защитникът на Севиля може да се завърне в Торино, след като беше при "бианконерите" под наем от Барселона през 2009-та и 2010-та година.

"Дали харесвам Касерес? Предпочитам жените", разсмя медиите Конте.