Наставникът на Ювентус Антонио Конте заяви на пресконференция преди утрешния мач с Новара от Серия А, че победата е единствената цел пред "бианконерите" и не може да става и дума за подценяване на новаците в елита.

Утре от 16:00 часа българско време "Старата госпожа" приема "бианкоадзурите" в първото Дерби на Пиемонт от 55 години насам. Двата отбора имат различни стартови позиции. Ювентус е лидер във временното класиране, а момчетата на Атилио Тесер са предпоследни засега.

"Познавам Новара много добре, тъй като докато бях начело на Сиена се изправих срещу този тим в Серия Б. "Бианкоадзурите" искат да постигнат нещо специално срещу нас, но ние не бива да допускаме изненади. Във всеки случай, Новара заслужава да бъде в Серия А", каза Конте, цитиран от Football-Italia.net.

За мача с новаците в италианския елит треньорът на Юве няма да може да разчита на наказаните Артуро Видал и Леонардо Бонучи, както и на контузения Мирко Вучинич. Медиите на Апенините очакват титулярно място за Паоло Де Челие отляво на отбраната, за да може Джорджо Киелини да замести Бонучи в центъра, а за свободните позиции в халфовата линия и нападението за фаворити са сочени Алесандро Дел Пиеро и Емануеле Джакерини.

"Спокоен съм, защото който и да избера, той ще даде всичко от себе си, за да се докаже. Това очаквам от своите играчи, особено от тези, които обикновено са резерви, понеже резервата може бързо да се превърне в редовен титуляр и обратно", допълни Конте.