Мениджърът на Милан Масимилиано Алегри заяви, че реферът на срещата с Болоня Джанлука Роки е ощетил и двата отбора със спорните си отсъждания.

"Росонерите" завършиха при резултат 2:2 гостуването си на "Ренато Дал'Ара" и пропуснаха възможността да изпреварят Ювентус във временното класиране на Серия А, а след победата на Удинезе над Киево с 2:1 останаха и трети.

"Видях записите и Кларънс Зеедорф наистина играе с ръка в наказателното поле, но към края на двубоя имаше идентична ситуация и в пеналта на Болоня. Що се отнася до Златан Ибрахимович, той се опита да си изпроси дузпа и успя. При всички положения съдията свири в ущърб и на двата тима, така че ситуацията не е толкова едностранчива, както когато бяхме ощетени срещу Фиорентина", коментира Алегри, цитиран от Football-Italia.net

Треньорът на италианския шампион обаче не отдаде резултата само на слабото съдийство. Според Алегри футболистите му не са се представили особено добре през второто полувреме на мача, въпреки че, по думите му, са имали няколко сериозни възможности за гол.

"Не мисля, че в този случай сме изгубили точки, защото Болоня игра много добре. Марко Ди Вайо се справи отлично, а контраатаките на "рособлу" бяха много бързи и опасни", завърши Алегри.