Байерн спечели групата си в Шампионската лига. Утре при гостуването на Манчестър Сити тимът на Юп Хайнкес обаче няма да се разхожда.

„Първи сме, но въпреки това ще опитаме да играем така, че да запазим състезателния елемент. Все пак Наполи се бори с Манчестър Сити за второто място”, каза президентът на клуба Ули Хьонес след кулинарно шоу.

Хьонес не пропусна да коментира и ситуцията в Бундеслигата, където баварците отново са на върха след победата над Вердер.

„Почти през цялото време бяхме на първото място. За една седмица го сдадохме и настанаха едни вайкания в страната... Сега пак сме първи и отборът ще направи всичко за да вземе есенната титла”.

„Целта ни е да спечелим всички мачове до края на полусезона”, постанови Хьонес.

Освен срещата утре вечер с англичаните, до зимната пауза Байерн има две срещи в Бундеслигата (Щутгарт и Кьолн) и една за Купата на Германия (Бохум)

Хьонес категорично отхвърли слуховете, че ще става президент на Германския футболен съюз. Досегашният бос д-р Тео Цванцигер обяви, че няма да се кандидатира отново.

„Румениге каза правилно, че Байерн няма да прави политика от този въпрос. Накрая трябва да има решение, приемливо за всички”, завърши босът.