Шалке победи Аугсбург с 3:1 и се промъкна на три точки от първото място. След като през седмицата донесе победата в Лига Европа, днес Раул вкара нов гол.

Първото попадение отбеляза Клаас Ян Хунтелаар, който в 16-ата минута довърши атака между Пуки и Фукс. Шалке имаше пълно превъзходство, но не можа да вкара втори гол до почивката.

И веднага след нея получи такъв в собствената си врата. Играта едва бе подновена, когато отблизо, оставен спокойно да си спре и нагласи топката, Мьолдерс изравни за аутсайдера в Бундеслигата Аугсбург.

Шалке бе по-добрия отбор и отново поведе, макар и малко щастливо. В 66-ата минута защитникът Фукс напредна сам отляво и със страхотен диагонален удар от над 25 метра прати топката в мрежата, не и без съдействието на вратаря.

Раул сложи финалния акорд в победната сюита с гол с глава малко преди края. Това бе 7-ми гол за нападателя  в първенството и общо десети за сезона.

С победата Шалке събра 28 точки – три по-малко от лидера Байерн и две от двете Борусии.

В другия мач от Бундеслигата днес Хамбургер победи Нюрнберг с 2:0 с голове на Гереро и Янзен. Откакто пое отбора Торстен Финк няма загуба и тимът пълзи нагоре в класирането - вече е 11-ти.