Американката Линдзи Вон записа своеобразен дубъл в рамките само на 24 часа в скоростните дисциплини, след като преди минути спечели и второто спускане, валидно за световната купа, което се проведе в Лейк Луис (Кан).

Вчера Вон натрупа аванс пред втората Тина Вайратер в рамките на близо две секунди, като днес “спийд куин” демонстрира “милосърдие” и отвя конкуренцията “само” със секунда и 68 стотни.

На второ място днес се нареди французойката Мари Маршан-Арвие, а трета остана световната шампионка в тази дисциплина – Елизабет Гьоргел.

Както и в предходната надпревара носителката на Големия кристален глобус Мария Риш не демонстрира нищо особено и с пасив от 2.08 сек. успя да се нареди на 6-та позиция.

Състезанието днес обаче бе помрачено от неприятния инцидент с американката Лаура Рос, която със скорост от около 126 км/ч, изпусна контрола върху ските и директно се вряза в предпазните мрежи.

По последна информация Рос има дълбока прорезна рана в челото и бе транспортирана с хеликоптер до най-близката болница.

Утре програмата на дамите в Лейк Луис ще приключи със старт в Супер гигантския слалом, където основната фаворитка за първото място отново е Линдзи Вон.

Класиране спускане /жени/:

име нац. ски   време
1. Линдзи Вон САЩ Head  1:51.35
2. Мари Маршан-Арвие Фр Rossignol  + 1.68
3. Елизабет Гьоргел Авс Head  + 1.91
4. Вики Ребенсбург Гер Nordica  + 1.92
5. Доминик Жизен Швейц Dynastar  + 1.96
6. Мария Риш Гер Head  + 2.08
7. Елена Фанкини Ит Dynastar  + 2.10
8. Лара Гут Швейц Rossignol  + 2.14
9. Стейси Кук САЩ Rossignol  + 2.18
10. Тина Вайратер Лих Atomic  + 2.24