Тимът на Аржентина съхрани своите шансове да триумфира в тазгодишното издание на неофициалното световно отборно първенство по тенис за мъже – купа “Дейвис”.

След като вчера “гаучосите” загубиха и двата си мача на сингъл от представителите на домакините във финалния сблъсък – Рафаел Надал и Давид Ферер, преди минути тандемът Налбандиян/Шванк не остави никакви шансове на испанците Вердаско/Лопес и след 6/4, 6/2, 6/3 намалиха изоставането си на 1:2 победи.

Мачът на двойки в “Естадио Олимпико” в Севиля, премина изцяло под диктовката на южноамериканците, като направи впечатление брилянтната игра на Налбандиян в близост до мрежата и великолепния му синхрон с Едуардо Шванк.

В първата част аржентинците стигнаха до един единствен пробив, но той се оказа достатъчен за крайното 6/4, а във втория сет превъзходството им бе най-осезаемо и след два безответни брейка, те се приближиха само на крачка от крайната победа.

Тя стана факт още в третия сет, в който Налбандиян и Шванк отново стигнаха до ранен пробив, а стабилната им игра в собствените сервис геймове им позволи да удържат преднината си и да стигнат до чиста победа.

Така съдбата на ценния трофей ще се реши в утрешните сблъсъци на сингъл, като по програма първи на корта трябва да излязат Рафа Надал и Хуан Мартин Дел Потро, а ако се стигне до пети мач, то сили ще премерят Давид Ферер и Хуан Монако.

Статистиката от днешния двубой:

Аржентина

Испания

83

1-ви сервис %

81

7

Асове

4

1

Двойни грешки

1

 5/6

Възможности за пробив

 0/3

31

Уинъри

25

16

Непредизвикани грешки

26

Времетраене: 1.59 ч.