Тимът на Испания поведе с 1:0 победи на Аржентина във финалния сблъсък на тазгодишното издание на неофициалното световно отборно първенство по тенис за мъже – купа “Дейвис”.

В препълнения до краен предел “Естадио Олимпико” в Севиля, световният номер 2 Рафаел Надал не остави никакви шансове на Хуан Монако записвайки категорична победа с 3:0 сета, в отделните части 6/1, 6/1, 6/2.

Още от първите минути на двубоя “Ел Торо” ясно показа, че не възнамерява да проявява сантименти към своя опонент и с много агресивна игра от основната линия успя набързо да изземе инициатива и изцяло да диктува събитията на корта.

След като аржентинецът си взе първия гейм последва изпепеляваща серия от шест поредни в полза на Надал, с която на практика той спечели първия сет.

Картината във втората и третата част бе почти идентична, с тази малка разлика, че в заключителния сет Монако успя да спечели цели два гейма.

Така след 2 часа и 27 минути игра Рафа Надал даде предимство на домакините от 1:0 победи, като в момента се играе втората среща на сингъл между Давид Ферер и Хуан Мартин Дел Потро.

Статистиката от двубоя:

Надал

Монако

75

1-ви сервис %

60

1

Асове

2

0

Двойни грешки

2

 4/7

Възможности за пробив

 0/0

27

Уинъри

17

20

Непредизвикани грешки

35

Времетраене: 2.27 ч.