Утре двете германски Борусии се изправят една срещу друга. В Мюнхенгладбах насреща застават вторият срещу първия в класирането, изненадата на сезона срещу шампиона.

Двата отбора си делят челото на класирането с по 29 точки, Дортмунд има по-добра голова разлика. Победителят има добри шансове за есенната титла, но отзад идва и Байерн - макар и загубил домакинствата си срещу двете Борусии.

„Предупредени сме – Гладбах играят футбола, който техният треньор иска. Ние обаче имаме претенцията, че срещу нас за всеки е трудно да играе, както би искал”, коментира със самочувствие треньорът на Дортмунд Юрген Клоп.

Двубоят е и интересен сблъсък между двамата най-нашумели млади германски футболисти – Марко Ройс и Марио Гьотце. Звездата на домакините Ройс обаче е под въпрос.

Той получи счупване на малкия пръст на крака при победата в Кьолн с 3:0 и през цялата седмица тренира на облекчен режим. Треньорът Люсиен Фавре още не е сигурен дали ще използва Ройс.

„Той ще опита да тренира на пълно натоварване, чак след това ще реша. Ако може да играе, ще е титуляр. Ако не – някой ще го замести. Схемата няма да променяме”, каза швейцарският треньор.

През пролетта Гладбах победи с 1:0 - впоследствие отборът се спаси с бараж от изпадане, а Дортмунд стана шампион.

Двата отбора обаче са в рядко срещано в историята равенство от мачовете помежду си - след 78 мача всеки има по 26 победи при пак толкова 26 равенства. Гладбах води с няколко гола - 135:127.