Селекционерът на националния отбор на Италия Чезаре Прандели заяви, че не се притеснява от възможността тазвечершният жребий за групите на Евро 2012 да сблъска "адзурите" със съперници от ранга на Испания, Португалия и Франция.

Подобна група присъства сред вероятностите, тъй като тези тимове се намират в различни урни. Предстоящото първенство обещава да бъде много интересно и оспорвано, за което говори и фактът, че в жребия има седем отбора, които се намират в топ 10 на световната ранглиста на ФИФА.

"Дали се чувствам нервен преди жребия? Не, спокоен съм. Има някои наистина силни състави, но не се притеснявам. Група с Испания, Португалия и Франция би била много вълнуваща. Ако се паднем с настоящите световни и европейски шампиони, то ще приемем жребия без проблеми, защото ние също като тях се представихме отлично в квалификациите", каза Прандели, цитиран от сайта Football-Italia.net.

Също както и Испания, Италия не допусна поражение в своята квалификационна група, като тимът на Прандели може да се похвали с най-стабилната защита в Европа. Във вратата на четирикратните световни шампиони паднаха само два гола.

"Не бива да се страхуваме от никого и трябва да посрещаме предизвикателствата с ентусиазъм, ако искаме да стигнем до финала на това първенство. Трябва да бъдем радостни и развълнувани, че сме тук, където всеки отбор е силен и опасен. Италия може да играе с успех срещу всеки", завърши Прандели.

Жребият за Евро 2012 в Полша и Украйна е тази вечер от 19:00 часа българско време в украинската столица Киев. Италианците не могат да се паднат с Германия, Англия и Русия, тъй като тези състави са в една и съща урна – втора.