Байерн загуби два пъти поред, сега играе срещу традиционно трудния съперник Вердер. Шефът на управата Карл-Хайнц Румениге даде съвет как да се излезе от това положение.

„Тичане, борба със зъби и нокти. Това мога да препоръчам на отбора. Срещу Вердер е от изключителна важност отново да стъпим на пътя на успеха”, каза той, цитиран от мюнхенския вестник tz.

За последно Байерн загуби три мача в Бундеслигата поред през пролетта на 1998 година. Тогава треньор беше Джовани Трапатони.

За мача с Вердер треньорът Юп Хайнкес си има проблеми. Гомес получи лека травма на вчерашната тренировка. Тони Кроос пък се разболя – най-вероятно няма да играе в събота.

При това положение и при трайната липсва на Швайнщайгер в дефанзивната линия на полузащитата може да играят Луис Густаво и Алаба. Мюлер да мине зад Гомес, а Робен на освободеното така място по дясното крило.

"Трябва да сме компактни, агресивни и бързи. Без при това да се изнервяме. Целта ни до края на полусезона е ясна: три победи", каза Кроос пред списание Кикер.