Бразилският защитник Рафиня отново показа обичайната си недисциплинираност. Недоволен от статута си на резерва той се изрепчи в съблекалнята на Байерн.

Според списание Шпортбилд бекът заплашил да не играе, ако продължава да е втори избор. Според източниците той бил казал, че е по-добре да си стои вкъщи, отколкото на пейката.

Рафиня беше изгонен от Феликс Магат от Шалке пред време, тъй като не спазваше дисциплината и вечно имаше някакви претенции. Номерата му няма да минат и в Байерн.

В същото време друг недоволен вече има алтернатива. Ивица Олич е искан от Волфсбург, твърди вестник Билд. Феликс Магат се надява да вземе хърватския национал.

За Олич е важно да играе, за да е в състава на Хърватия за европейското първенство идното лято. Договорът му с Байерн изтича тогава, сега е моментът да се вземат някакви пари за него.

Марио Гомес обаче се контузи и Байерн остана без нападатели. Петерсен не е готов за титуляр и е възможно Юп Хайнкес да прибегне до услугите на Олич, ако Гомес не се оправи за предстоящите мачове.