Пари Сен Жермен е поредният отбор, който според медиите в Италия ще се пробва да привлече нападателя на Ювентус Амаури, съобщава сайтът Football-Italia.net. Бразилецът с италиански паспорт е нежелан в Торино и почти сигурно ще напусне тима още през зимния трансферен прозорец, въпреки че има договор до лятото на 2012-та година.

Преди известно време агентът на футболиста, Ернесто Брондзети, обяви, че към Амаури има интерес от Англия. Впоследствие спортните вестници на Апенините твърдяха, че клубът, който следи нападателя, най-вероятно е Тотнъм.

Въпреки че мениджърът на "шпорите" Хари Реднап наскоро заяви, че няма да привлича нови състезатели през януари, спекулациите в Италия продължават. Желанието на Амаури е да играе на Албиона, но засега единствените отбори, които реално се интересуват от резервата в Ювентус, са италиански.

Палермо, Парма и Дженоа разкриха, че биха искали да имат Амаури в съставите си, но пречка пред евентуален трансфер е прекалено високата заплата на футболиста.

Пари Сен Жермен със сигурност няма този проблем, но пък е съмнително доколко сериозен е интересът на французите към играча. Според пресата на Ботуша в понеделник представители на ПСЖ са се срещнали с агента на Амаури, за да обсъдят възможността за сделка.