Нападателят на Катания Макси Лопес със сигурност ще се присъедини към Милан, ако сделката на "росонерите" с Манчестър Сити за Карлос Тевес пропадне, съобщава електронното издание Football-Italia.net.

Такова развитие на нещата е възможно, ако "гражданите" не се съгласят да пуснат играча си на "Сан Сиро" под наем, без да се налага италианските шампиони да платят трансферна сума.

Затова на среща вчера вицепрезидентът на Милан Адриано Галиани и директорът на Катания Пиетро Ло Монако са уговорили резервен вариант, при който Макси Лопес ще премине в състава на Масимилано Алегри под наем, с опция да бъде закупен в края на сезона.

"Росонерите" търсят заместник на Антонио Касано, който претърпя операция на сърцето и ще отсъства от терените дълго време. След сериозни спекулации, в крайна сметка възможностите пред Милан се сведоха до двамата 27-годишни аржентинци.

В определени моменти от сагата с преминаване в Милано се свързваха имената на Дидие Дрогба (Челси) и Адриан Муту (Чезена), както и на чилиеца Едуардо Варгас (Универсидад де Чили), за когото сега се твърди, че е получил оферта от Интер.