Байерн зацикли в Бундеслигата – загубата срещу посредствения отбор на Майнц е втора поред и отборът падна от първо до трето място. В Мюнхен бият тревога.

Особено в атака засега може да се разчита само на Марио Гомес. Влезлият вчера като резерва Ивица Олич се представи слабо, иска да си ходи.

В тази ситуация Гара Дембеле, който през уикенда вкара важен гол, може да стане титуляр във Фрайбург. Защото конкурентът му Папис Сисе може да премине през зимната пауза в Байерн и да освободи мястото.

Според списание Шпортбилд преговорите с мениджъра на футболиста вече се водят. Ако Олич напусне през зимата, Сисе ще бъде купен от Байерн.

Сенегалецът има осем гола този сезон и договор с Фрайбург до 2014 година. Ясно е обаче, че няма да остане в клуба дотогава, дори това лято бе пред напускане. Цената му е 12 милиона евро.

В същото време президентът на Байерн Ули Хьонес дръпна спирачката по отношение възможен трансфер на суперзвездата на Борусия Дортмунд Марио Гьотце към Мюнхен.

„Напоследък се изписаха доста глупости. Когато кажа, че Марио Гьотце е добър футболист, това не значи, че от следващата година той ще играе в Байерн”, обяви босът по телевизия ZDF.