Мениджърът на Милан Масимилиано Алегри заяви на пресконференция преди утрешния мач с Киево от Серия А, че тимът му ще трябва бързо да се настрои от вълна "Шампионска лига" на вълна "вътрешно първенство".

В сряда италианските шампиони изиграха страхотен двубой с Барселона, въпреки че загубиха с 2:3 от актуалния носител на трофея от най-престижния европейски клубен турнир.

"Имаме пет срещи в Серия А до 20-ти декември и от тях сме принудени да вземем колкото се може повече точки, ако искаме да останем близо до върха на временното класиране", каза Алегри, цитиран от електронното издание Football-Italia.net.

"Ювентус повече отвсякога е големият фаворит за Скудетото, Удинезе продължава доброто си представяне от последните години, а миналия сезон Лацио се бореше за титлата до заключителната фаза на шампионата", коментира Алегри шансовете на различните отбори през настоящата кампания.

По отношение на Киево, 44-годишният мениджър предупреди футболистите си да не подценяват "летящите магаренца". Утре от 21:45 часа "росонерите" посрещат тима от Верона на "Сан Сиро".

"Киево притежава стабилност в защита, а при контраатаки отборът е много опасен. Този състав победи Фиорентина и Катания, така че за да вземем успех, ще трябва да дадем най-доброто от себе си", завърши Алегри.