Днес на централния корт в “О2 Арена” ще излязат четиримата най-достойни тенисисти, достигнали до полуфиналната фаза на заключителния шампионат на мъжката тенис асоциация (АТР).

След изиграването на всички мачове от предварителните групи финалното каре оформиха поставените под номер 4, 5, 6 и 7 преди началото на турнира, съответно Федерер, Ферер, Бердих и Цонга.

Първият двубой от днешната програма ще противопостави 5-кратния носител на трофея и настоящ шампион Роджър Федерер на испанеца Давид Ферер.

Маестрото от Базел се намира в невероятна спортна форма и е в серия от 15 последователни победи (втората най-дълга серия от 2009 година насам, когато записа 21 поредни победи).

От другата страна на мрежата ще е “аутсайдерът” Ферер, който успя да запише чисти двусетови победи срещу фаворитите в своята група - Анди Мъри и Новак Джокович и си осигури предсрочно мястото на полуфиналите, като единствената интрига за него в снощния му сблъсък срещу Бердих бе да избегне именно сблъсъка с “ФедЕкспрес”.

Тук ако се осланяме на статистиката всичко друго освен чиста победа за швейцареца би било направо сензация, но нисичкият испанец е доказвал неведнъж, че е най-опасен именно, когато е поставян в подобна позиция.

Във вечерния двубой един срещу друг ще се изправят Жо-Вилфред Цонга и Томаш Бердих. Чехът “хвана последния влак”, след като стигна до пълен обрат срещу Давид Ферер, но пък за сметка на това попадна на пръв поглед на по-преодолим съперник.

Ето програмата за днес, както и статистика от мачовете между Ферер и Федерер:
(приблизителният начален час е в българско време)

  Централен корт
   
16.00 ч. Роджър Федерер
  Давид Ферер
   
22.00 ч. Жо-Вилфред Цонга
  Томаш Бердих
   

          Федерер - Ферер   11:0

година

турнир

победител

2010

Шампионат на АТР

Федерер

2010

Мастърс/Мадрид

Федерер

2009

Мастърс/Синсинати

Федерер

2007

Шампионат на АТР

Федерер

2007

Мастърс/Хамбург

Федерер

2007

Мастърс/Монте Карло

Федерер

2006

Базел

Федерер

2006

Мастърс/Монте Карло

Федерер

2006

Мастърс/Маями

Федерер

2005

Доха

Федерер

2003

Виена

Федерер