Днес предстоят да се изиграят последните две срещи от груповата фаза на заключителния шампионат на мъжката тенис асоциация (АТР) в Лондон с общ награден фонд 2 227 500 евро.

След като късно снощи станаха ясни първите двама полуфиналисти – победителите от група В, днес ще станат ясни и двамата полуфиналисти от група А, като тук с шансове да продължат напред са трима тенисисти – Давид Ферер, Новак Джокович и Томаш Бардих.

Единствено дебютантът Янко Типсаревич е сигурен в отпадането си от надпреварата, но той до голяма степен може да се превърне и във фактора, от когото зависи бъдещето в турнира за световния номер 1 Новак Джокович.

Именно двамата сърби ще застанат един срещу друг в първия двубой за днес, като след конфузната си загуба от Ферер, Ноле ще гони задължителна победа, която да го изстреля във финалната четворка.

Интересна подробност е, че дори и победа над Типсаревич може да се окаже недостатъчна за Джокович да продължи напред, ако във вечерния двубой Давид Ферер загуби с 0:2 сета от Томаш Бердих.

Ето програмата за днес, както и статистика от мачовете между Ферер и Бердих:
(приблизителният начален час е в българско време)

  Централен корт
   
16.00 ч. Новак Джокович
  Янко Типсаревич
   
22.00 ч. Давид Ферер
  Томаш Бердих
   

                   Ферер - Бердих  5:2

година

турнир

победител

2010

Куала Лумпур

Ферер

2007

Мастърс/Париж

Ферер

2007

Световно отборно

Ферер

2006

Щутгарт

Ферер

2005

Мастърс/Хамбург

Бердих

2004

Палермо

Бердих

2004

Гщаад

Ферер