Супер турнирът между осемте най-добри тенисисти в Лондон е в разгара си, като днес предстоят да се изиграят вторите срещи от предварителна група “А” на надпреварата.

За огромно съжаление на домакините техният любимец Анди Мъри обяви вчера, че се оттегля от състезанието поради травма, като на негово място днес ще видим в действие първата резерва – Янко Типсаревич.

Сърбинът стартира дебютното си участие в престижния турнир с наследство от една загуба (на Мъри от Ферер), но ако съумее да спечели следващите си два двубоя, то той има реалните шансове да продължи напред.

Преди обаче да мисли за своето място във финалната четворка на дневен ред пред Типсаревич е сблъсъкът му срещу Томаш Бердих, като тук определено сърбинът има на какво да се надява, разбира се ако съумее да покаже най-доброто от своя арсенал, така както го прави през последните няколко седмици.

Далеч по-интригуващ се очертава да бъде мачът от вечерната сесия, в който един срещу друг ще се изправят световният номер 1 Новак Джокович и изненадващият лидер в групата Давид Ферер.

И двамата спечелиха първите си срещи на старта на турнира, което означава, че който стигне до успеха довечера ще си осигури място и на полуфиналите.

Ето програмата за днес, както и статистика от мачовете между Джокович и Ферер: (приблизителният начален час е в българско време)

  Централен корт
   
16.00 ч. Томаш Бердих
  Янко Типсаревич
   
22.00 ч. Новак Джокович
  Давид Ферер
   

                Джокович - Ферер 6:4

година

турнир

победител

2011

Мастърс/Мадрид

Джокович

2010

Пекин

Джокович

2009

Купа "Дейвис"

Ферер

2009

Дубай

Джокович

2008

АО

Джокович

2007

Шампионат на АТР

Ферер

2007

US Open

Джокович

2007

Мастърс/Монте Карло

Ферер

2007

Мастърс/Индиън Уелс

Джокович

2004

Букурещ

Ферер