Борис Франц Бекер  е роден през 1967г. в Лаймен, близо до Хайделберг и навлиза в дебрите на професионалния тенис през 1984г.

Година по-късно германецът сензационно триумфира с титлата от Уимбълдън като става най-младият шампион в турнирите от Шлема - едва на 17 години и 7 месеца – постижение, което е подобрено единствено от Майкъл Ченг през 1988г.

На следващото издание на турнира в “Ол Инглънд клъб” Бекер успешно защитава титлата си, а през 1989 година оформя своя хеттрик от трофеи от най-стария и престижен тенис турнир в света.

За цялата си спортна кариера Бекер има общо шест титли от Големия шлем и една от участие на Олимпийски игри в надпреварата на двойки. В допълнение към тези постижения немецът три пъти е печелил Заключителния шампионат на АТР, а през януари 1991г. - се изкачва до номер едно в световната ранглистата, където успява да се задържи на челното място 12 седмици.

Борис Бекер приключва с професионалния тенис през 1999г., а четири години по-късно става почетен член на Международната тенис зала на славата. В момента той работи като спортен коментатор за различни телевизионни предавания, а също е ангажиран и със собствен бизнес.

Освен с невероятните си постижения на корта Борис Бекер доби огромна популярност и с романтичните си увлечения и неочакваните последици от тях.

Преди години светските издания избухнаха след като стана ясно, че той има извънбрачно дете от модела Анджела Ермакова, за което се носеха безброй слухове как е заченато в стаята на чистачките в известен лондонски ресторант.

По-късно немецът хвърли светлина върху начина, по който се е появила дъщеря му Ана. Той отрече това да е станало в килера, и обяви за място на „събитието” стълбите в ресторанта. Според Бекер, актът продължил „пет секунди”, а резултатът – вече деветгодишна дъщеря, заради която се разпадна бракът на тенисиста с мулатката Барбара Фелтус.  „Не знам дали в тоалетната щеше да е по-добре, но всъщност всичко се случи на стълбището, така че не бе в килера,” разкри тогава Бекер.

Борис Бекер има общо четири деца от три различни жени.

Кратка визитка на Борис Бекер:

дата на раждане 22.11.1967
професионалист от: 1983
общо спечелени титли 49
титли от двойки 15
титли от ГШ 6
победи-загуби 713-214
приходи от наградни фондове 25 080 956 долара