Вече няколко седмици от Байерн се чува, че искат да вземат младия германски национал от Борусия Мьонхенгладбах Марко Ройс. Сега интересът бе официално признат.

„Той е един от най-интересните таланти. В дългосрочен план Ройс може да ни даде още повече качество в отбора”, каза шефът на управата на Байерн Карл-Хайнц Румениге пред вестник Билд ам Зонтаг.

Ройс вече има десет гола този сезон, вкара забележителен хеттрик този уикенд при разгрома над Вердер с 5:0.

„Все още сме в ранна фаза на сезона, за да се правят планове как трябва да се подсилва отбора за следващия сезон. Факт е обаче, че Ройс има освобождаваща клауза в договора. Не знам точно колко е”, коментира и спортният директор Кристиян Нерлингер пред телевизия Sky.

Срещу 18 милиона евро Ройс може да бъде продаден от Борусия през лятото на следващата година. Иначе договорът му е до 2015.

В същото време Байерн наблюдава белгиеца Дриис Мертенс от Айндховен, съобщава вестник Де Телеграаф. Той е изучаван от германците като заместник на Ариен Робен, цената е около 8,5 милиона евро.

Байерн може да прави нова скъпа селекция след като на Общото събрание бяха декларирани 129 милиона свободни средства в клуба.