Заключителният супер турнир между осемте най-добри тенисисти в Лондон набира скорост, като днес предстоят да се изиграят и първите двубои от т.нар. група А на надпреварата.

За огромна радост на домакините техният любимец Анди Мъри ще открие тазгодишната си кампания днес с мач срещу испанеца Давид Ферер.

“Шотландския боец” вече красноречиво показа, че се намира в отлична спортна форма и тази седмица ще се опита да направи нещо, което не му се е отдавало до момента – да триумфира в престижното състезание.

Естествено пътят към финала в неделя минава през задължителна победа над Давид Ферер, който според мнозина е считан за аутсайдер в групата, но надали самият испанец е съгласен с подобно определение, още повече, че вече е достигал до заключителния двубой за титлата от шампионата.

Ферер е известен с непримиримия си характер и със сигурност ще даде всичко от себе си, за да помрачи настроението в ултра модерната “О2 Арена” днес.

Вторият двубой от програмата ще противопостави световния номер 1 Новак Джокович на чеха Томаш Бердих. Тук голямата въпросителна е свързана най-вече с моментното състояние на сърбина, който страдаше от контузия в рамото през последните седмици.

Според думите на самия Джокович физическото му състояние е перфектно и той се надява на един подобаващ завършек на този невероятен за него сезон, но дали Бердих мисли по същия начин – ще разберем късно тази вечер.

Ето програмата за днес, както и статистика от мачовете на четиримата: (приблизителният начален час е в българско време)

  Централен корт
   
16.00 ч. Анди Мъри
  Давид Ферер
   
22.00 ч. Новак Джокович
  Томаш Бердих
   

                Мъри - Ферер  5:3

година

турнир

победител

2011

Мастърс/Шанхай

Мъри

2011

Токио

Мъри

2011

АО

Мъри

2010

Шампионат на АТР

Мъри

2010

Мастърс/Мадрид

Ферер

2010

Мастърс/Рим

Ферер

2006

Мастърс/Канада

Мъри

2006

Барселона

Ферер

             Джокович - Бердих  7:1

година

турнир

победител

2011

Мастърс/Синсинати

Джокович

2011

Дубай

Джокович

2011

АО

Джокович

2010

Шампионат на АТР

Джокович

2010

купа "Дейвис"

Джокович

2010

Уимбълдън

Бердих

2009

Мастърс/Маями

Джокович

2008

Банкок

Джокович