Полузащитникът на Ювентус Клаудио Маркизио беше изключително щастлив след победата на "бианконерите" с 3:0 при домакинството на Палермо. Този успех помогна на "Старата госпожа" отново да се изкачи на върха във временното класиране на Серия А.

Маркизио отбеляза последното попадение след асистенция на Мирко Вучинич. Преди да стигне до 25-годишния халф, топката беше пропусната от Алесандро Матри. Двамата с Маркизио имат по пет гола от началото на първенството и са водещите голмайстори на Ювентус.

"От време на време Матри ми хвърля злобни погледи и ми казва да престана да бележа", пошегува се Маркизио, цитиран от сайта Football-Italia.net.

След предстоящото напускане на легендата Алесандро Дел Пиеро, Маркизио, който е юноша на отбора, има всички шансове да наследи капитанската лента, въпреки че в момента вицекапитан е великият Джанлуиджи Буфон.

"Доволен съм от резултата, който заслужихме срещу тим, пределно мотивиран да прекъсне поредицата си от слаби представяния като гост", допълни Маркизио.

Следващата битка на "бианконерите" е на 26-ти ноември, когато гостуват на Лацио. Мачът е от 21:45 часа българско време.