Треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп спечели тактическото надиграване с големия си съперник Юп Хайнкес. С други думи – Борусия Дортмунд износи Байерн и ги би с 1:0 в Мюнхен.

„Блокирахме Байерн във всичко, което те могат добре – затова и ги победихме. Беше труден мач, но който иска да бие в Мюнхен не стига да играе с 95% от възможностите”, сияеше от гордост Юрген Клоп след срещата.

„Не стана очакваният офанзивен спектакъл. Ние обаче направихме перфектно владеене на топката. Ако използвахме по-добре пространствата, можеше за сме още по-добре. Тук с 15 минути добра игра не става нищо”.

Марио Гьотце вкара победния гол с хубав удар в 65-ата минута. Байерн създаваха много шум преди мача, че искат да вземат германския суперталант.

„Всъщност имах късмет, че топката стигна до мен в тази ситуация. Байерн също имаше шанс за гол, но във всеки случай бихме заслужено”, коментира младият национал.

Сега на Борусия Дортмунд предстои решително гостуване на Арсенал в Шампионската лига.

„Няма нищо по-хубаво от това да победиш добър отбор. Трябва да го направим и в сряда, макар и Арсенал да играе по друг начин. Ние обаче доказахме, че може да се противопоставяме на голям отбор”, завърши Клоп.