Днес е големият сблъсък в Германия – лидерът Байерн Мюнхен посреща шампиона Борусия Дортмунд. Баварците водят с пет точки, всички се точат за победа.

„Няма да паднем, точка по въпроса. Цялата лига ни стиска палци срещу Байерн, за да остане интрига. Няма да разочароваме очакванията”, репчи се Кевин Гроскройц от Дортмунд.

Той се прочу с изцепката си преди пролетния мач между двата тима, че ако синът му стане от Шалке ще го прати в детски дом.

Бастиян Швайнщайгер се възстановява след счупване на ключица и няма да играе. Но не се съмнява в успеха на Байерн.

„Ще ги бием, не е вярно, че отборът е без глава без мен. Имаме много опитни играчи, които могат да водят тима”, споделя Швайни в интервю пред вестник Билд.

„Ценя това, което правят в Дортмунд. В следващите години ще са все в челото на класирането, ще спорят с нас за титлата”.

Швайнщайгер останал впечатлен от факта, че германската канцлерка Ангела Меркел лично се е поинтересувала какво е състоянието на контезуния германски национал.

„Ако всичко върви наред до края на годината тряблва да започна тренировки с отбора. Иначе се радвам, че госпожа Меркел се е обадила на нашия президент Хьонес да пита как съм и да ми пожелае бързо оздравяване”, разказа Швайни.