Мениджърът на Милан Масимилиано Алегри предупреди футболистите си да внимават при утрешното гостуване на Фиорентина в едно от дербитата на кръга в Серия А.

"Росонерите" записаха пет победи в последните си пет двубоя в италиански шампионат и със сигурност ще искат да продължат доброто си представяне срещу "виолетовите".

"Не мисля за Барселона. Вече се класирахме за осминафиналите в Шампионската лига, така че срещата с Фиорентина утре е по-важна. Искаме да останем близо до върха във временното класиране", каза Алегри, цитиран от електронното издание Football-Italia.net.

Сблъсъкът между двата отбора е и дебют на Делио Роси начело на тима от Флоренция. 51-годишният специалист заменя на поста Синиша Михайлович, който беше уволнен заради незадоволителни резултати.

"Ще трябва да играем на върха на възможностите си, за да спечелим, защото съставите, водени от Роси, са много подготвени. Освен това Фиорентина притежава технични играчи, а и първият мач след паузата заради международните срещи винаги е непредсказуем", допълни Алегри.

Наставникът на Милан сподели, че Алешандре Пато вече е излекуван от контузията, която го тормозеше, но едва ли ще започне от самото начало срещу Фиорентина.

"Емануелсон, Ван Бомел и Амброзини също са под въпрос. Мога да ви кажа обаче, че Алберто Акуилани ще играе", завърши Алегри. Фиорентина посреща Милан утре от 21:45 часа българско време.