Комплиментите към универсалния футболист на Манчестър Юнайтед Фил Джоунс не секват. Младокът, който може да играе прекрасно и като защитник, и като халф, сподели някои свои възгледи в чат с привържениците на тима.

Съвсем наскоро селекционерът на Англия Фабио Капело сравни младока с митичния бранител на Скуадра Адзура и Милан Франко Барези.

В момента 19-годишният Джоунс се радва на шанса просто да играе за "червените дяволи" и Англия, но не крие, че капитанската лента в тима на "Трите лъва" би било връх в неговата кариера, която предполага да бъде повече от обещаваща.

"Хубаво е да чувам от хората, че един ден ще бъда капитан на английския национален отбор. Но трябва да остана здраво стъпил на земята и като за начало да играя силно за Манчестър Юнайтед", заяви Джоунс в официалния сайт на Манчестър Юнайтед.

"Ако направя това, тогава ще имам възможността да играя за Англия. И ако един ден стана капитан на националния отбор, това ще бъде върхът в моята кариера", допълва талантът.

"Чудесно е да бъдеш сравняван с Дънкън Едуардс. Той е играл за Юнайтед и Англия доста преди мен и бях запознат с кариерата му, когато растях. За мен е чест изобщо да бъда споменаван в едно и също изречение с неговото име."

"Това ме вдъхновява да стана още по-добър футболист. Това ме кара да искам да работя дори още повече по време на тренировките", завърши Джоунс.