Световната номер едно Каролин Возняцки спечели наградата WTA Diamond ACES Award, която се дава за принос в развитието на тениса, популяризирането му в медиите и сред феновете, а също така за активно участие в различни благотворителни акции.

“Тенисът ми даде всичко, което днес имам. За мен е искрено удоволствие да получа възможността да направя нещо в замяна и да се занимавам с популяризирането на тениса по всички краища на света.” – каза по този повод Возняцки.

“Каролин е не само една от най-добрите спортистки в света. Тя напълно съзнава своите възможности за влияние, за насърчаване на тениса в целия свят. Благодарение на спортната си кариера тя непрекъснато контактува с журналисти, поддръжници и спонсори.”

“Благодарение на хора като Каролин феновете на тениса по света непрекъснато се разрастват” – коментира президента на WTA Стейси Алистър решението на организацията за присъждане на наградата на датчанката.

Тази награда се връчва от 1995г. и нейни лауреати са били такива тенисистки като: Анастасия Мискина, Светлана Кузнецова, Елена Дементиева, Саманта Стоусър, Ана Иванович, Мартина Хингис, Линзи Дейвънпорт, Габриела Сабатини и Аранта Санчес-Викарио.