Срещу Холандия Миро Клозе изигра един от най-силните си мачове. Вкара фантастичен гол с глава, даде два голови паса за победата на Германия с 3:0.

Той обаче не иска спокойствие и пари в края на кариерата си, а екшън и успехи.

„Просто не съм такъв. През лятото можех да отида в Русия и да спечели маса пари ей така, под мотото: „Дай сега по-кротко”, разкрива футболистът пред вестник Билд.

„Жаден съм за футбол, искам много успехи. Това ме мотивира. Имам нужда от предизвикателства. А Лацио е точно такова за мен”.

Голът срещу холандците беше под номер 250 в кариерата на играча. И 63-ти с фланелката на Германия – още един в преследването на рекорда на Герд Мюлер (68).

„Сега се изплаща, че винаги живях професионално, спазвах режим. Храня се зравословно, спя много, знам какво иска тялото ми. Затова и се чувствам добре”, споделя Клозе.

„По принцип не залагам. Но знам, че играя в един от най-добрите национални отбори. И това е отговор, нали”, отвърна той, запитан ще спечели ли Германия евротитлата догодина.

Срещу холандците обаче Клозе е получил удар малко преди да бъде сменен и в момента и с травма. Той е под въпрос за следващия мач на Лацио – срещу Наполи.