Футболистът на Ювентус и националния отбор на Италия Симоне Пепе смята, че вратарят на Уругвай Фернандо Муслера е основната причина южноамериканците да победят "скуадра адзура" в контролата между двата тима, играна вчера.

В Рим двукратните световни шампиони надвиха четирикратните с 1:0 след попадение на нападателя на Малага Себастиан Фернандес още в 3-тата минута.

Пепе се включи през второто полувреме на мястото на халфа на Фиорентина Рикардо Монтоливо, но не успя да помогне на своите поне да стигнат до равенството.

"Имахме три или четири страхотни възможности за гол. През втората част пък играхме само ние. Правете си изводите, след като Фернандо Муслера стана играч на мача", каза Пепе, цитиран от електронното издание Football-Italia.net.

28-годишният състезател се завърна в селекцията на Чезаре Прандели, след като известно време отсъстваше. Добрите изяви на крилото с екипа на Ювентус обаче убедиха наставника да заложи на него срещу Полша и срещу Уругвай.

"Когато гледах Италия по телевизията, виждах прогреса в играта на отбора, а моето участие в последните две контроли само потвърди усещането ми. Прандели ни дава спокойствие, но и разчита да разберем тактическите му уроци", допълни Пепе.