Селекционерът на Италия Чезаре Прандели съобщи имената на играчите, които ще започнат от самото начало утрешната контрола срещу Уругвай на стадион "Олимпико" в Рим от 21:45 часа българско време.

Според списъка, изнесен от треньора, атаката на "скуадра адзура" ще се води от Пабло Освалдо (Рома) и Марио Балотели (Манчестър Сити).

"Трябва да разберем какви комбинации от различни нападатели можем да използваме. Искам Освалдо да усети своята позиция спрямо Балотели и полузащитата. Пабло трябва да играе опростено, а когато загубим топката, е необходимо да се бори, за да я спечели обратно", каза Прандели, цитиран от сайта Football-Italia.net.

Другите промени в състава, който започна при победата над Полша с 2:0 в петък, са свързани със защитата, по-точно с крайните бранители. Отдясно на мястото на Игнацио Абате (Милан) ще стартира Кристиян Маджо (Наполи), а отляво вместо Доменико Кришито (Зенит) ще започне Федерико Балдзарети (Палермо).

Ето и всички 11 италианци, които ще започнат срещу Уругвай: Буфон, Киелини, Ранокия, Маджо, Балдзарети, Де Роси, Пирло, Маркизио, Монтоливо, Освалдо, Балотели