Полузащитникът на Чезена Марко Пароло продължава да бъде трансферна цел на Лацио, съобщава англоезичният сайт за италиански футбол Football-Italia.net.

"Бианкочелестите" искат да подсилят състава си, тъй като през настоящата кампания ще се опитат да се класират за участие в Шампионската лига. Това означава, че "орлите" ще трябва да завършат в челната тройка на Серия А.

Пароло е един от най-интересните халфове в шампионата на Апенините в последно време. Той направи своя дебют за националния отбор на Италия при победата с 2:0 срещу Украйна в контрола през март, а през лятото спекулации свързваха футболиста с преминаване в редица италиански клубове, както и – малко изненадващо – в английския Челси.

В крайна сметка полузащитникът остана да играе на стадион "Дино Мануци", като и през този сезон е един от ключовите футболисти за "морските кончета". Чезена обаче се намира на последно място във временното класиране без нито една победа.

Ако не подобри играта си скоро, тимът на Даниеле Аригони трудно ще се измъкне от зоната на изпадащите, а едно подобно негативно развитие може да доведе до разпродажбата на основните състезатели.

От Лацио са готови да предложат на Чезена освен пари и чешкия нападател Либор Козак, който има само два мача в Серия А от началото на първенството.