Един от най-популярните отбори, подвизаващи се в италианската Серия Б, Сампдория, освободи треньора си след вчерашната домакинска загуба с 0:1 от Виченца.

От Джанлука Ацори, който пое "блучеркиатите" това лято, се очакваше да ги върне незабавно в елита, след като през миналата кампания Дория завърши на 18-то място в Серия А и изпадна.

В момента обаче отборът от Генуа се намира на 7-ма позиция във втория ешелон, на 9 точки от втория Сасуоло и на 3 от шестия Верона, последните места, даващи право съответно на директна промоция и на участие в плейоф за първа дивизия.

"Бях в Генуа само за пет месеца, но Сампдория ще остане в моето сърце. Дадох всичко от себе си, за да постигна необходимите резултати, но не успях и е справедливо да платя цената", каза Ацори, цитиран от електронното издание Football-Italia.net.

"Понякога топката просто не влиза във вратата. Не е случайно, че вратарят на Виченца Алберто Фризон стана играч на мача, който загубихме с 0:1 – мисля, че дори да бяхме опитали да вкараме с ръце, пак нямаше да се справим", допълни 40-годишният мениджър.

В събота финалистът за КЕШ от 1992-ра гостува на друг тим, изпаднал от Серия А през миналия сезон – Бари. Дотогава Сампдория ще търси нов наставник, който да изведе тима обратно при най-силните в Италия.

"Самп трябва да се върне в Серия А. Всичко останало е на втори план", завърши Ацори. 

От клуба вече обявиха, че двата варианта за нов треньор на отбора са Роберто Донадони и Джузепе Якини.