Според спортният директор на Хамбургер Франк Арнесен германското първенство е най-силното в Европа. Минаващият за един от големите футболни експерти датчанин се обосновава така:

„Ако се вземат под внимание всички аспекти на футболния процес, то Бундеслигата е най-силното първенство в Европа. Погледнете дори само колко хора ходят на мачовете. Тук всеки може да бие всеки, това прави първенството несравнимо. Радвам се, че работя тук”, каза Арнесен в интервю за вестник Билд.

Хамбургер претърпя големи реконструкции откакто Арнесен дойде през лятото от Челси. В резултат засега тимът е в зоната на изпадащите.

„Нито за миг не съм и помислял да избягам, не ми е в природата да се отказвам. Имам тригодишен договор и искам да постигна нещо с Хамбургер”.

„Опитвам във всички житейски ситуации да оставам позитивно настроен, да не губя контрол. За 18 години събрах голям опит – преживял съм почти всичко и това помага да съм спокоен, да не изпадам в паника”, споделя Арнесен.

След поредицата загуби Хамбургер има нов треньор  - Торстен Финк дойде от Базел и Шампионската лига. Той обаче още няма победа с отбора.

„Той е добро момче, вкара много живец в отбора, играчите реагират добре. Но остава трудно – дори и да виждам възход в последните седмици ще е трудно да се измъкнем от дъното”, завърши Франк Арнесен