26-годишният Джон Иснър стана последният тенисист, попълнил финалното каре в тазгодишното издание на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Париж с общ награден фонд 2 750 000 евро.

Младият американец успя отстрани с 2:1 сета поставения под номер 4 в основната схема Давид Ферер, в отделните части 6/3, 3/6, 6/3 след час и 47 минути игра.

Испанецът се представяше изключително стабилно през последните два месеца, като достигна поне до четвъртфинал във всички турнири, в които участва, но днес трябваше да преклони глава пред борбения Иснър, който демонстрира великолепна игра и завидна воля за победа.

В първия сет американецът бе просто перфектен, като реализира единствената си възможност за пробив, а в собствените си сервис геймове не позволи на Ферер дори да стигне до ситуация за връщане на брейка за крайното 6/3.

Във втората част картината на корта се промени на 180 градуса, като този път инициативата бе изцяло на страната на испанеца, който имаше цели 5 шанса за брейк, но успя да стигне до един единствен пробив, оказал се достатъчен за възстановяване на статуквото.

Решителният трети бе доста оспорван, като разликата между двамата отново се оказа само един пробив, но той бе на сметката на Иснър, който за първи път се класира за полуфиналите на Мастърса в Париж.

Статистиката от двубоя:

Иснър

Ферер

71

1-ви сервис %

61

12

Асове

3

4

Двойни грешки

3

 2/3

Възможности за пробив

 1/5

 81/157

Общо спечелени точки

 76/157

 

Времетраене: 1.47 ч.