Бранителят на Интер Кристиян Киву може да се завърне в Аякс след края на договора си през юни 2012-та година, съобщава електронното издание Football-Italia.net.

През 2002-ра година румънският защитник вдигна титлата в Холандия като капитан на славния амстердамски клуб. По това време Аякс под ръководството на Роналд Куман разполагаше с наистина страхотни футболисти като Уесли Снайдер, Златан Ибрахимович и Рафаел ван дер Ваарт.

Впоследствие Киву премина в Рома, където остана четири сезона и спечели Купата на Италия в последните си дни в столичния отбор. След това въпреки спекулациите на медиите, които свързваха бранителя с трансфер в Барселона или Реал Мадрид, Киву предпочете офертата на Интер.

С "нерадзурите" Киву взе трофея от Шампионската лига през 2010-та година. До момента през настоящата кампания тимът от Милано не е изразил желание да поднови договора на футболиста и раздялата между двете страни изглежда близо.

От тази ситуация иска да се възползва Аякс, който напоследък не се представя кой знае колко добре в защита. Този уикенд в изключителен мач от холандското първенство Утрехт победи с 6:4 колоса от Амстердам.

След тази загуба момчетата на Франк де Бур се намират на 5-то място във временното класиране и са съставът с най-слабата отбрана в първата половина на таблицата.