Днес Германия гостува на Украйна в приятелски мач. Срещата е в Киев – мястото, където ще се играе финала на Европейското първенство догодина.

„Ще обърна специално внимание на футболистите, че на този стадион ще се играе финала. Тук е мястото, където искаме да дойдем – все едно срещу кого ще се наложи да играем”, многозначително каза Йоахим Льов преди мача.

Капитанът на тима Филип Лам пък бе категоричен, че целта пред Германия е само една: да стане европейски шампион.

„Няколко пъти вече сме в подножието. Вече не сме доволни с второто или третото място. Искаме най-сетне да спечелим титла, а разликата с испанците вече е малка”, коментира бекът.

Лам обаче няма да играе в мача. Треньорът Льов му даде почивка за този лагер на националния отбор. Вместо него на левия бек шанс ще получи Шмелцер от Борусия Дортмунд.

За първи път заедно на терена ще играят Месут Йозил и Марио Гьотце. В атака ще е Марио Гомес.

В същото време вече е сигурно, че пропускащите поради травми днешния мач Миро Клозе и Марко Ройс ще се включат активно в тренировките за следващата среща – във вторник срещу Холандия.

Досега Германия и Украйна са играли четири пъти – три победи и един равен в полза на германците. Те отстраниха днешния си противник през 1998 годинана в баража за световното първенство във Франция.