Супер турнирът от сериите “Мастърс 1000” в Париж приближава към своята развръзка, като днес ще станем свидетели на четвъртфиналните сблъсъци от надпреварата.

Първи на централния корт ще излязат Анди Мъри и Томаш Бардих, като тук определено ни чака един доста оспорван двубой, в който британецът, не само заради серията си от 17 поредни победи през последните седмици, изглежда по-близо до успеха.

Веднага след това ни предстои най-ясният, на пръв поглед, сблъсък от тази фаза на турнира, в който сили ще премерят Роджър Федерер и Хуан Монако. Аржентинецът има спечелен един единствен сет в досегашните три сблъсъка между двамата, като преди малко повече от два месеца, на US Open, допусна неприятно поражение с 1/6, 2/6, 0/6.

Третият двубой от програмата за днес изглежда с най-голям заряд за приятелите на тениса в Париж, тъй като в него ще видим световния номер 1 Новак Джокович, срещу местния фаворит Жо-Вилфред Цонга.

Цонга е един от малкото тенисисти с положителен баланс срещу Ноле (5:4 за французина), а имайки предвид и неистовата подкрепа на публиката, то със сигурност предстоят доста тежки минути за водача в схемата.

Последният сблъсък от четвъртфиналната фаза на турнира е между Давид Ферер и Джон Иснър, като американецът няма победа в досега изиграните 3 мача срещу испанеца.

Ето и програмата на двубоите за днес: (приблизителният начален час на срещите е в българско време)

Централен корт

15.00 ч.

Анди Мъри

Томаш Бердих

Не преди 16.30 ч.

Роджър Федерер

Хуан Монако

Не преди 20.30 ч.

Новак Джокович

Жо-Вилфред Цонга

Не преди 21.30 ч.

Давид Ферер

Джон Иснър